Waarom floaters laten laseren in het OMC Amstelland?

Oogarts Feike Gerbrandy heeft sinds 2009 duizenden behandelingen gedaan is hiermee de meest ervaren floaterlaser specialist van Europa. Wereldwijd hebben alleen de Amerikaanse oogartsen Geller en Karickhoff  meer ervaring.

Het OMC Amstelland beschikt -voor zover bekend- als enige kliniek in de wereld over zowel de nieuwste laser van Ellex, de Ultra Q-reflex  (UQR) als de Visulas 3 van Zeiss en 2 exemplaren van de Lasag/Meridian Microruptor II laser (MR2).  De UQR wordt overigens in Londen ook wel gepromoot als LEH Vitlase.

De MR 2 laser is de beste YAG laser ooit gemaakt en de favoriete laser van Feike Gerbrandy (en van dr Geller in Florida). De MR2  wordt exclusief gebruikt voor ongeveer 95% van de behandelingen.  In sommige gevallen wordt een deel van de behandeling op de UQR laser gedaan.

De MR 2 is veel krachtiger en sneller dan de UQR en geeft een veel duidelijker beeld van het glasvocht. Hierdoor kunnen floaters behandeld worden die met de UQR niet te behandelen zijn.

 

Het klinkt misschien wat onbescheiden en on-Hollands maar er is in Europa geen plek te vinden waar floaterlaser op een hoger niveau wordt aangeboden dan in het OMC-Amstelland te Diemen.

De meeste patiënten zijn ook positief over de behandeling bij ons. Natuurlijk kan niet iedereen van zijn floaters afgeholpen worden. We proberen altijd van te voren te voorspellen hoe groot de kans is dat een behandeling zal slagen. Over het algemeen komt dat aardig uit.