Waarom floaters laten laseren in het OMC Amstelland?

 

Oogarts Feike Gerbrandy behandelt sinds 2009 patiënten met floaters. Omdat hij gemiddeld ongeveer 1000 behandelingen per jaar doet heeft hij inmiddels vele duizenden behandelingen gedaan en is hiermee de meest ervaren floaterlaser specialist van Europa. Wereldwijd hebben alleen de Amerikaanse oogartsen Geller en Karickhoff  langer ervaring. Omdat het laseren van floaters een zeer lastige techniek is om volledig te beheersen zijn aantallen en ervaring extreem belangrijk. De kans op succes is veel groter als een ervaren arts de behandeling doet.

Gerbrandy merkt dat hij door ervaring bij het merendeel van de patiënten direct inschatten of een floater te behandelen valt met laser en hoe groot de kans op succes is.  Daarnaast ontwikkelt hij regelmatig nieuwe behandelstrategieen en stelt hij zijn techniek bij.

Het OMC Amstelland beschikt -voor zover bekend- als enige kliniek in de wereld over zowel de nieuwste laser van Ellex,  de Ultra Q-reflex  (UQR) als de Zwitserse Meridian Microruptor II laser (MRII).  Deze 2 lasers  vullen elkaar uitstekend aan. Voor sommige floaters is de ene beter en andersom. Dat heeft te maken met de optische eigenschappen van de microscoop die op de laser zit. De ene werkt beter voor in het oog en aan de randen, de andere werkt beter achter in het oog. Omdat wij beide lasers kunnen gebruiken biedt dat de hoogste veiligheid en effectiviteit.

 

Het klinkt misschien wat onbescheiden en on-Hollands maar er is in Europa geen plek te vinden waar floaterlaser op een hoger niveau wordt aangeboden dan in het OMC-Amstelland te Diemen. De combinatie van ervaring, toewijding en apparatuur maakt ons de beste van Europa. Verder in de wereld is er maar 1 kliniek die vergelijkbaar is en dat is de kliniek van dr Geller in Florida.

Hoewel de meeste patiënten zeer tevreden zijn over de behandeling bij ons kan helaas niet iedereen van zijn floaters afgeholpen worden. We proberen altijd van te voren te voorspellen hoe groot de kans is dat een behandeling zal slagen. Over het algemeen komt dat aardig uit.